Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
  Категории

  0

   Начало Марки

   Марки

   «1»

   Abu Garcia

   Abu-Garcia е основана в Svangsta, Швеция на М... река през 1921. Първоначално е била фабрика за производство на часовници, която впоследствие е била пренасочена в производството на риболовни макари 30-те години от сина на основателя ......... Поредицата от известните макари "Ambassadeur" води началото си от началото на 50-те. Спининг макарата "Cardinal" е била представена на пазара през 1965. От тогава Abu Garcia става един от световните лидери в производството на риболовни макари.

   http://www.abugarcia.com/

   2
   продукти

   Argo

   Argo е дъщерна комапния на Hillman. Под марката Argo от Hillman произвеждат по достъпните си като цена продукти, но със същото съвършено качество както и продуктите, които носят марката Hillman.

   1
   продукти
   14
   продукти

   BARK

   Надуваемите гребни лодки БАРК от PVC са продукти с доказана експлоатационна надежност. Много хора асоциират марката с най-добрите лодки за отдих и риболов. Тези гребни гумени лодки са изработени от висококачествен изскуствен материал с използването на модерни технологии за производство. Основа за производството на суровината е PVC. Всеки модел преминава фази на тестване и строг контрол. Ето защо марката БАРК се смята за един от лидерите в производството на евтини плавателни съдове. На пазара са представени моторни и гребни лодки БАРК. Различните конфигурации позволяват на потребителя да избере идеалния вариант.

    

   Най-популярни са:

   • надуваеми лодки, направени от ПВЦ
   • модели с твърдо дъно
   • лодки, на които може да се монтира всякакъв двигател

    

   Сферата на приложение на плавателните съдове БАРК е широка. Те са готови да поемат не само любителите за разходки с лодка, така също и тролинг и риболов. Надуваемите лодки се използват и от службите за сигурност и спасителните екипи. Заслужава да се отбележи, че фирмата БАРК така също е специализирана в производството на аксесоари за лодки, помпи, транцеви дъски, ремонтни комплекти, гребла и други принадлежности. Поради това, всеки потребител ще може да зарадва себе си с покупка на не само съвременна лодка, но и средство с подобрени качества.

    

   ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА ЛОДКИТЕ БАРК

   Главното положително качество, притежавано от всички лодки БАРК е сигурността. При тях центъра на тежестта е разположен ниско, поради което се изключва вероятността лодката да се преобърне. Също така, производителя е конструирал надувната част на секции, защото при повреда да се запази плаваемостта на съда и самостоятелно да се доберете до брега. Важен е фактът, че надуваемите лодки БАРК от PVC са удобни и компактни при транспортиране. Тя може лесно да се побере в багажник на кола. За съхранение е предвидена специална чанта.

   Подготовката на надуваеми лодки БАРК за експлоатация се извършва лесно и бързо с помощта на ръчна помпа. Ако е възможно да се използва електрическа помпа, захранвана от акумулатора на автомобила, процеса за подготовка ще ви отнеме само няколко минути. Седалките, дръжките и другите части са монтирани в лодката на определени места.

    

   КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ

   Гребните лодки БАРК може да ви изненадат не само с високо качество и надеждност, но и с приятни цени. Човек с всякакви финансови възможности може да притежава такова плавателно средство. Производителят предоставя гаранция на своите изделия от 36 месеца. Пред този период може да се обръщате за квалифицирана помощ към нашите специалисти. Ние продаваме качествени продукти за отличен отдих. В нашите каталози можете да откриете перфектната лодка и аксесоари.

   https://bark.ua/en/

   41
   продукти

   Berkley

   Berkley е основан през 1937 в "Spirit Lake". Всичко започва с младия Berkley Bedell, който връзвал мухи в мазето на баща си и после основал компания, която сега е една от водещите в производството на риболовни принадлежности. Още от началото Berkley хвърлят големи усилия и средства в търсенето на нови технологии. Като резултат от тези усилия се появяват: Berkley Trilene, the Lightning Rod, PowerBait, и FireLine. Къщата на Berkley Bedell е реставрирана и вече е музей. Там ще може да видите от къде е тръгнала историята на компанията.

   http://www.berkley-fishing.com/

   16
   продукти
   1
   продукти

   Black Cat

   Black Cat е марка, специализирана в производството на риболовна екипировка, оборудване и аксесоари, предназначени за риболов на сом.

   Black Cat е част от елитната компания Zebco Europe GmbH. Сомският риболов е един от най-трудните и опасни видове риболов. Задължително е за своята собствена безопасност и успех в риболова, практикуващите го, да бъдат с подходящо оборудване. Black Cat задава стандартите, на които трябва да отговарят съвременните сомски аксесоари.

   Всичко произведено с марката Black Cat е тествано при риболов на най-едрите сомове, обитаващи реките и язовирите в Европа. Замисълът, иновациите и създаването на продуктовите линии на Black Cat са вдъхновени и контролирани от главния разработчик на марката Стефан Шойс (най-успешният и известен риболовец на гигантски сомове), и от звездния екип професионални риболовци около него: Андреас Бауер, Алесандро Бианкарди, Томас Була, Колин Бън, Реджис Факори, Бениамин Грундар, Кристиан Хоинг, Даниел Катзорек, Барбара Киевски, Саша Крал, Инго Куприан, Лионел Люкета, Питър Меркел, Дамиен Модрак, Матиас Штефан, Юли Шойра, Кевин Вайс и др.

   Стефан Шойс прекарва времето си в преследване на най-едрите европейски сомове повече от 200 нощи на година, тествайки сомските аксесоари и оборудване Black Cat. Полученият опит от него и колегите му риболовци е в основата на непрестанното развитие на сомските аксесоари носещи марката Black Cat. Факт е, че никой друг производител на риболовна екипировка и аксесоари до момента, не е предложил на пазара по-добри пособия за риболов на едри сомове.

   Защо се нуждаете от аксесоари и оборудване Black Cat за риболов на едри сомове? Сомовете тежащи над 100 кг. са умни и са натрупали богат опит в тънкостите на храненето и оцеляването. Те са запознати с релефа на водоема и до голяма степен с навиците на риболовците. Дори когато става въпрос за избор на място Стефан Шойс не оставя нищо на случайността – в недостъпните, тинести и със стръмни каменисти склонове участъци на реките е тествано, че вероятно ще се спотайва най-големият сом. Самият Стефан Шойс има официално над 20 уловени сома с тегло над 100 кг.! Официално най-големият сом улавян със сомските аксесоари и оборудване на Black Cat е впечатляващите 127 кг. Гамата от методи за улавяне на най-страховитите сомове нараства всяка година благодарение на многобройните риболовци в цяла Европа ползващи произведените от Black Cat продукти.

   Не случайно мотото на Black Cat е „Успехът не е случаен!" Сомските аксесоари и оборудване Black Cat са най-добрите помощници за риболов на едри сомове! В онлайн риболовен магазин Fishing-Market.com ще откриете доказано най-добрите аксесоари, оборудване и екипировка на Black Cat.

   Информацията за Black Cat е написана от Климент Петков!

   http://www.team-black-cat.com/int.html

   57
   продукти

   Cannelle

   От 80 години насам , френската фабрика `CANNELLE` (Златен Лъв) е едно известно и почитано име от риболовците по цял свят. Техните куки, поводи и аксесоари за всякакъв вид риболов свидетелстват за умелата употреба на стоманата в цялото производство и за една дългогодишна традиция. В началото на новият век, технолозите на фирмата възползвайки се от нови разработки и материали, маркетинг и реклама представят една неповторима гама продукти в равновесие с риболова на бъдещето.

   http://www.cannellepeche.com/intl/en/appli.htm

   1
   продукти

   Carp Spirit

   Фамилията от риболовни принадлежности Carp Spirit е проектирана и разработена съобразно изискванията на някои от най-уважаваните риболовци на шаран със съвременно мислене.

   Пробвани и тествани от екипа на Carp Spirit, за да се гарантира, че всеки продукт предлага най-доброто като производителност и надеждност.

   http://www.carpspirit.fr/

   25
   продукти

   Colmic

   Марката Colmic е създадена преди повече от 30 години и до днес е станала водеща в световният спорт. Стратегията на Colmic Италия винаги е била проучване, техническо обновление и творчески идеи. Силата на Colmic се е натрупвала от дългогодишния опит и качество на продуктите. Марката Colmic е спечелила почитатели, благодарение на успешен маркетингов план, който предизвиква интерес сред най опитните рибари, правейки ги конкурентни и ги нарежда сред най добрите. Марката Colmic е предложила печеливша формула и и с нея реултатите са гарантирани... Ние силно вярваме, че бъдещето е в младите. Това е първостепенен факт в нашите цели да запазим околната среда и да я защитим за поколения напред. Това е нашият логически и духовен път, който сме следвали през последните 30 години. Colmic Италия е млада компания, жива, щастлива, уникална, и най-важното е че ценим принадлежността ни към света в който живеем. Компания която никога не се задволява с нищо освен с достигането на върховете в риболова. Ние виждаме бъдещето си, както едно дете го вижда - оптимистично.

   http://colmic.it/

   243
   продукти

   Crafty Catcher

   Crafty Catcher .. Повече от 30 години опит

   Започнала в началото на осемдесетте години, Crafty Catcher е една от най-старите и уважавани британски марки за стръв и може да се похвали с над 30-годишен опит и иновации в разработката и производството на примамки за шаран
   и не само.

   Предлагат супер-качествена изработка на всичките си продукти на достъпни цени.

   Всички наши продукти се произвеждат в нашата фабрика в Suffolk Англия, използвайки най-добрите съставки, състоянието на най-съвременните производствени техники и персонала, които знаят какво е необходимо, за да произвеждат постоянно добра стръв.

   Ние произвеждаме бойли, семена, течности, специализирана стръв и други сухи смеси, всички формулирани, за да донесат брилянтни резултати на достъпни цени. Crafty Catcher е марка, вградена в историята на риболова на шаран с качествени продукти за сериозния риболов на шаран, амур, бяла мряна и F1.

   Запомнете, мястото на риболов е ключово, но без прилична стръв вие губите времето си.
    

    

   http://www.copdockmill.co.uk/crafty_catcher/

   3
   продукти

   D.A.M.

   Купи такъми Историята на D.A.M. започва с братята Oskar и Fritz Ziegenspeck, които търгували през 1875 със спортни и риболовни принадлежности, а по-късно започват производството на тeхни собствени риболовни тъкъми. И така до 1902, когато излизат на европейския пазар под името "German fishing equipment manufacturers", чиито инициали на немскки са "D.A.M.".През 1909 веднага след оттеглянето на Fritz Ziegenspeck, към компанията се присъединява Otto Kuntze, която по това време вече има развити бизнес отношения с Англия, Франция, Америка, Русия и Япония. С отличните си умения Otto Kuntze успява да съхрани компанията по време на Първата Световна война и заедно с помощта на сина си Hellmuth успява да разшири и бизнеса. Заедно с излизането на първата макара с фиксирана шпула "Quick" и влакното "Damyl" (и двете марки съществуват и до днес), D.A.M. започва да налага стандартите си. В края на 30-те производството и продажбите стават толкова големи, че е необходимо изграждането на спомагателна група. Първоначално тя е била в Hollfeld/Bavaria, после са я преместили в Gunzenhausen, където я разширяват. По това време в заводите на D.A.M. работят вече над 350 работници. Но фазата на разрастването им е спряна от Втората Световна война. Otto Kuntze умира през 1943 и не става свидетел на разпадането на компанията през 1945. След войната Hellmuth Kuntze полага големи усилия за съживяването на D.A.M. и в крайна сметка успява. Компанията е съживена и вече се намира в Берлин. На 11 Ноември 1955 отваря врати нов модерен завод в Gunzenhausen. Hellmuth Kuntze умира през 1967 след продължително боледуване. Неговите синове Lutz и Rupert Kuntze продължават работата на баща си и благодарение на тях D.A.M. днес имат голям международен пазар и са известни навсякъде с качеството на продуктите си. През 1994 D.A.M. става част от холандската група "Hagemeyer", която от своя страна е част от "Freetime Group Germany". През декември 2000 "Panhard Laroque & Cie B. V." взимат глобалната "Freetime organization". Съчетавайки опита от миналото с използването на най-модерните технологии, а също така и в тясно сътрудничество с рибарите, D.A.M. ще продължава да произвежда риболовни продукти, които да отговарят на нуждите на риболовеца.

   http://www.dam.de/

   33
   продукти

   Dovit

   Dovit Първите продукти на Dovit са произведени през 1971 г. Предшественикът на нашата компания първоначално се е занимавал само с производство на фуражни аромати и добавки. След 2 години се роди първата стръв за риба Dovit, която по-възрастните може би познават като "червената кутия Dovit". В началото на 80-те години започва производството на хранителни смеси с класическата вкусова палитра (анасон, ванилия, мед). Dovit Kft. е основана през 1991 г. Нашата компания продължи основния профил на своя предшественик, производството на храна за хоби и селскостопански животни, но също така и заваръчни технически услуги се появиха в нейната оферта. През последните години направихме значителни подобрения в нашия риболовен профил. Въз основа на нашата почти 50-годишна традиция и опит, ние започнахме по-нататъшното развитие на продуктите за риболов Dovit, както и производството на нови продукти и продуктови семейства в съответствие с нуждите на пазара. Сегашната ни цел е да върнем името на марката Dovit на един от водещите производители на стръв за риба в Унгария и в чужбина и да спечелим репутация за него през следващите години.

   https://dovit.hu/

   1
   продукти
   0
   продукти

   Dynamite Baits

   Dynamite Baits е един от най-големите европейски производители на стръв за шарански риболов. Също така е и голям специалист в създаването на топчета, захранки, пелети и течни добавки.

   Dinamite Baits е водещия спонсор на редица световни шампиони, включително Стив Рингер, Тери Хърн и Майк Браун. Тези велики риболовци имат водещо участие в съставянето на рецептите за редица захранки, гарантирайки за тяхното качество.

   При нас може да получите компетентен съвет, за да направите най-подходящия избор от тези толкова разнообразни продукти за риболов.

   http://www.dynamitebaits.com/

   213
   продукти

   FilStar

   Самата марка FilStar е създадена през 1995 г. от Mr. H.K. Jung с идеята да се използва натрупаният от него и партньорите му огромен опит в производството на риболовни принадлежности. Тук трябва да се поясни,че Mr. Jung е един от най-големите корейски експерти в производството на висококачествени пръчки и макари. Същото се отнася и за съдружниците му, които са работили за най-големите производители на риболовни принадлежности в света. Всеки от тях продължава да работи като консултант и агент за най-известните марки в Европа. След пет години успешни продажби, той решава да се концентрира само върху консултантската си дейност и да продаде марката. В средата на 2000г "Филиста" ООД , заедно с фирма "Майсторски риболов" ООД, придобиват правата върху марката FILSTAR, преотстъпени от дългогодишният партньор на фирмата Mr. Jung и така те освен вносители на продукти с марката FILSTAR, стават и притежатели на правата върху нея. Това позволява поставяне на фокуса главно върху българския пазар и оттам и възможността да предложат на българските риболовци висококачествени такъми на съвсем нормални цени. През 2004 г. "Майсторски риболов" ООД се концентрира върху вноса и търговията на едро и напуска фирмата. Разбира се, FILSTAR предлага не само макари и пръчки, а и широка гама от други продукти. Това са - куки, вирбели, плувки, столове, калъфи, кутии, стопери, материали и инструменти за връзване на изкуствени мухи и още много други аксесоари. Особено внимание трябва да се обърне и на захранките FILSTAR – най-успешната гама български захранки.

   http://www.filstar.com/

   687
   продукти
   6
   продукти

   GURU

   Guru е марка за риболов, която се фокусира върху разработването и производството на висококачествени продукти за модерния мач и фидер риболовец.

   Защо да изберете Guru? Ами, отговорът е забележително прост всъщност. Продуктите GURU са проектирани с едно нещо в предвид - да получавате повече ухапвания. Независимо дали сте просто любител риболовец или професионален сътезател по риболов, ще откриете, че GURU ще ви помогне да хванете повече риба. Много от нашите продукти са оригинални пазарни лидери, представляващи върха в риболовния дизайн. Вместо просто да копираме съществуващи продукти, екипът за развитие на Guru е винаги насочен да прави нововъведения и подобрения. Разбира се, това ниво на техническо съвършенство е възможно само, когато разполагате несравним екип от консултанти. Водещ на екипа е майстор Steve Ringer. Заедно с Алекс Кости, Стив проектира по-голямата част от съществуващата гама продукти на Guru и ние очакваме от него да поеме водеща роля и в бъдещите начинания.

   http://www.tackleguru.com/news/?id=245

   173
   продукти
   3
   продукти
   3
   продукти

   Hillman

   Hillman е една от най-иновативните европейски компании в производството дрехи и аксесоари за модерния ловец. Известна със своите съвременни решения за функционалност, емблематичния дизайн, лаконична елегантност и стил, продуктите им са доказали своето ненадминато качество за над 2 милиона ловци и риболовци в световен мащаб.

   http://www.hillman.bg/

   5
   продукти

   Jackson

   Jackson, Япония - висококачествени риболовни примамки и въдици.

   https://jackson.jp/

   25
   продукти

   K Karp

   Английска фирма за шаранджийски и спортен риболов, която е доказала качеството на продуктите си в световен мащаб. Предлага богато разнообразие от аксесоари, влакна, въдици, макари и къмпинг оборудване за шарански риболов.

   http://www.k-karp.com/

   5
   продукти
   1
   продукти

   Kinetic

   Кое е най-добро, преследването или уловът? Търпеливото чакане, внезапното бързане или радостта от споделянето на момента с приятели? Всички имаме своите причини.

   Kinetic е основана през 1999г и има над двадесет години опит в риболовното оборудване. Качествени и издръжливи риболовни принадлежности с акцент върху съотношението цена/качество. Това беше нашата цел, когато започнахме да правим оборудване за себе си и нашите приятели преди 20 години. Днес това е повече от просто хоби – риболовът е начинът, по който се събираме, наслаждаваме се на природата и си връщаме фокуса.

   Обичаме риба. Обичаме да ги хващаме, обичаме да ги подреждаме отново и обичаме да приготвяме вкусни ястия от тях. Но най-вече обичаме момента: когато си на точното място, в точното време, с правилната екипировка и точните хора.

   Това е смисълът на риболова.

   https://kineticfishing.com/en

   2
   продукти

   KORDA

   Дани Фейрбас, старчето, е създателя на Корда Изобретения и заедно с неговия страхотен отбор е направил Корда, това което е сега. Той е започнал своята кариера мотаейки се около водоемите Валтхамстоу, продавайки тежести, така че сами може да прецените какъв дълъг път е извървял. Със своя креативен, доверен и иновативен отбор, Дани обича да прекарва свободното си време извън офиса, за да увеличи свойте рибарски усилия за развитие. Това означава да пише статия, телевизионни серии, или дори, когато има време да ходи за риба в своята страна или чужбина. През последните няколко години, Дани прави страхотен улов над 35 кг. Той винаги има иновативни и развиващи се идеи, за да подобри своя улов. Дани е авторитет в риболова и постижения му трябва да се видят. Неговото мислене никога не спира. Вие трябва сами да се убедите в невероятните продукти на Дани.

   http://www.korda.co.uk/

   229
   продукти

   KUUSAMO Finland

   https://kuusamonuistin.fi/en/vuosiuistin-hauki-special/

   9
   продукти

   Linkor Lures

   Предоставяме продукти, които ви правят по-добри риболовци!

   Създадено през 2021 година, Линкор е ново и иновативно производствено студио за изкуствени примамки, родено от любовта към приключението и страстта към риболова. След безброй часове на развойна дейност, дизайн и тестване, Линкор предлага уникални примамки с невероятен дизайн и поведение, които са неустоими за всеки хищник, дръзнал да се приближи до тях.

   Първоначални прототипи бяха създадени през 2022 година и първите примамки от нашата пъстървова серия Trout Classics, които са насочени както към диви пъстърви на реки, така и към затворени "Ареа" водоеми, започват да се появяват в нашата дистрибуторска мрежа. Още две серии примамки Record Breakers и Essential Basics се окачва да бъдат добавени към нашия каталог през 2024 година. Нашите продукти са функционално проектирани и подлежат на многобройни тествания и изследвания, за да се убедим, че те правят разликата, когато са използвани от нашите клиенти.

   Мисията на Линкор е да подкрепя практиката "Хвани и Пусни" и да предостави най-добрите силиконови примамки на всеки риболовец, който се счита за следващия рекордьор!

   https://www.linkorlures.com/

   5
   продукти

   Lucky Craft

   Lucky Craft Inc., създатели на легендарните воблери Lucky Craft Pointer, Lucky Craft Sammy и много други, са компания с дълга традиция и утвърдено име сред производителите на изкуствени примамки. Няма да бъде нечестно да кажем, че Lucky Craft произвеждат най-добрите воблери в света. Производството на компанията е базирано в малък град в Япония, като основната им цел е създаването на съвършени примамки, неустоими за риболовците, неустоими и за мечтаните от тях трофеи. Всеки един воблер за риболов, е създаден от Lucky Craft с изключително внимание към детайлите и с компоненти, отличаващи се с най-добро качество. Воблерите на Лъки Крафт предлагат не само най-богатата цветова гама, която сте виждали някога, а и покриват всички възможни дълбочини, на които искате да ловите. Без значение дали искате да практикувате риболов на сом, щука, бяла риба, костур, пъстърва или друг вид хищник – Lucky Craft ви предлага перфектните воблери. Лъки Крафт е марката, на която професионалните риболовни състезатели залагат, поради една проста причина – воблерите Lucky Craft ловят успешно.

   http://www.luckycraft.com/luckycrafthome/default.htm

   43
   продукти

   Madix

   Фирма Мадикс е основана през 1996 година, като стремеж любимото на всички нас хоби и работа да се съчетаят в едно цяло. Основната дейност на фирмата е производство на захранки и стръв за риболов. Към момомента произвеждаме над 20 различни продукта, като от всеки продукт се предлагат няколко модела в зависимост от съдържание, предназначение или аромат. С течение на годините ние разширяваме продуктовата гама с цел да удовлетворим нуждите на всеки рибар, влагайки само висококачествени суровини, като точните пропорции в различните рецепти са прецизирани за да се достигне до оптимална ефективност. Неуморно продължаваме да търсим все по–нови и ефективни решения за да може нашите продукти да са полезни във всяка една ситуация възникнала по време на риболов. От 2009 г. работим успешно и на външния пазар. Това ни амбицира да продължаваме да се развиваме и да сме все по-взискателни към качеството на произвежданите от нас продукти. Само по този начин бихме могли да се утвърдим като един от водещите производители както на вътрешния така и на външния пазар. Вече добавихме и онлайн магазин, където всеки риболовец който не може да намери желаните от него наши продукти в близкия рибарски магазин, може да напазарува онлайн.

   http://www.madiks.bg

   4
   продукти

   Mainline

   Ако търсите риболовни примамки и аксесоари, не търсете по далеч от Mainline за всичките си риболовни нужди. Mainline предлагат  обширна гама риболовни продукти насочени към риболова на шаран, и не само.

   Mainline са водещ производител на стръв и добавки за риболов. От Mainline вярват, че едно от най-важните качества на всяка стръв, захранка, ароматизатор или добавка е да са 100 % разтворими във вода. Ето защо техните продукти отговарят на тази необходимост и ще излъчват ароматите си дълго време, за да може да ловите повече риби.

   https://www.mainline-baits.com/

   106
   продукти

   Megafishing.bg

   Добре дошли в MegaFishing.BG – онлайн магазинът за Вашия риболов. От 2011 година насам, MegaFishing.bg е онлайн на ваше разположение с всичко, от което имате нужда за риболова. Нашата цел е да предлагаме огромно разнообразие от продукти, които към момента варират на над 4000 броя. При нас може да откриете световно известни производители като Shimano, Rapala, Tica, Salmo, Colmic, Daiwa, Ryobi, Filstar, Mepps и много други. Мегафишинг ЕООД е един от вносителите на марката KORDA, което позволява на Вас - нашите верни клиенти да намерите на достъпни цени стоките от тази марка. Мисията ни е да не спираме да се разширяваме и да предлагаме по - голямо разнообразие и по - добри цени. За всеки желаещ да разгледа продуктите ни на живо, може да го направи в нашия физически риболовен магазин, намиращ се в гр.Плевен на ул. Гренадерска №63. Очакваме Ви! Наслука от екипа на онлайн магазин MegaFishing.BG *Под наименованието "Производител: Megafishing.bg" са продукти на слабо познати или неизвестни производители.

   http://megafishing.bg/

   25
   продукти

   Mepps

   Купи такъми От къде всъщност започва всичко? Първата блесна MEPPS е била изобретена през 1938г от Андре Мюлнар (Andre Meulnart), Парижки инженер от заводите на Пежо и запален риболовец. От собствен опит, той скоро разбрал, че е открил едно изключително сполучливо устройство за улов на хищна риба. Отличната работа на моделите на Мюлнар е резултат на дълги изследвания и опити и през тридестте години на нашия век много от неговите открития са били патентовани. През 1938 г., в отговор на нарастващото и постоянно търсене, той създава в Париж компанията M.E.P.P.S. Ако марката MEPPS ви се струва странна, то е защото, както много други думи в днешно време, тя е акроним. M.E.P.P.S. идва от Manfacturier D´Engins De Precision Pour Peches Sportives или Производител на прецизно оборудване за спортен риболов. Първата блесна MEPPS попада на вниманието на Тод Шелдън през 1951г. Отявлен любител на спортовете на открито, Шелдън, който тогава е наближавал четиридесетте, тъкмо преживявал лош ден на прочутата Wolf River. Той бил вече изпробвал всички възможни видове изкуствени примамки, произведени в Америка без никакъв резултат. И тогава в момент на пълно отчаяние, той сложил една жестоко издраскана блесна MEPPS, която се търкаляла в кутията му с принадлежности без дори да я е пробвал. Тя му била донесена преди 2 години от негов приятел – войник, завърнал се от Европа. За най-голямо негово учудване след час вече имал 4 пъстърви с общо тегло над 5.5 кг. Това е първата и една от най-важните истории, разказвани от Тод Шелдън за блесните MEPPS. По това време Шелдън е бил собственик на проспериращ магазин за спортни стоки на една от главните улици на Антиго, точно по маршрута на ‘ордите´ почиващи, насочили се към северните езера. Той започнал да продава френските блесни, но гамата му била меко казано '‘ограничена". Франк Велек, приятелят, който донесъл на Шелдън първата блесна, започнал кореспонденция със своя позната от Франция, която му изпращала блесни в замяна на найлонови чорапи. Блесните обаче се продавали по-бързо отколкото момичето износвало чорапите и Велек уредил снабдяването на Шелдън с блесни директно от фабриката на Мюлнар. След като веднъж блесната започнала да циркулира сред рибарските среди, други риболовци сполучили с улови, като този на Шелдън от Wolf River; и те хващали не само пъстърва, но и всяка друга риба. Репутацията на блесните нараствала. Скоро Тод Шелдън продал своя магазин, за да се концентрира единствено върху бързо разрастващата се импортна търговия. По всички стандарти, растежа на "Sheldons´, Inc." е феноменален. Бизнесът, който започнал в малката стаичка от 10кв.фута зад спортния магазин скоро превърнал Шелдън в един от най-крупните работодатели в Антиго, с офисна площ от близо 50 000 кв.фута. Но това не е история за един бързо разрастваш се завод. Това е история за една изключителна блесна и за това как тя е променила живота на безброй хора; от семейството на Шелдън; през работниците, чийто насъщен хляб зависи от производството на напълно непознатата и гледана с подозрение блесна, търкаляща се из джобовете на един продавач на спортни стоки; до милионите риболовци, които се кълнат в MEPPS. На MEPPS в наши дни се гледа с всичко друго, но не и с подозрение. До 1960 година, продажбите в САЩ надхвърлили 500 000. В тези отдавнашни времена, Шелдън си бил поставил лична цел да достигне зашеметяващата цифра 3 000 000 годишно. "Моя баща си постави тази цел", си спомня президента на компанията Майк Шелдън,"защото това беше повече отколкото се е продавала, която и да е друга блесна на континента". Той добавя с гордост: " Нашите продажби прелетяха през тази граница." За да е в крак с разрастването на продажбите M.E.P.P.S. напуска Париж и се мести в ново производствено помещение от 3000 кв.м. близо до Ница, в град Конт – на Френската Ривиера. Там 70 работници произвеждат блесните, които се продават в над 80 страни по целия свят. В САЩ още 70 работника работят специално за Американският пазар, използвайки части, произведени във Франция. В световен мащаб M.E.P.P.S. е единствената фабрика, изцяло концентрирана върху производството на блесни; единственият производител, използващ бронзова сплав, специално разработена за него от двете най-големи леярни в Европа; единственият работещ с Американския, Канадския и Френския научно изследователски центрове върху поведението на рибите. С течение на годините M.E.P.P.S. остава вярна на научната прецизност и страста към риболова на своя основател. Риболовците често си задават въпроса, " Кой е най-добрият MEPPS за ... ?". За да отговори на този въпрос MEPPS предлага в световен мащаб повече от 4 хиляди (точно така – 4000) различни блесни с голямо разнообразие от размери и цветове. С това огромно разнообразие от размери, форми и цветове MEPPS са се оказали неустоими за всички хищници на континента, включително и с някои куриози. Наред с 32 кг. тарпун и 28 кг. езерна пъстърва, списъка включва 20 кг. шаран, костенурки и дори алигатори. Повечето изкуствени примамки са имитатори. Те изглеждат като рибка, червей, рак, жаба или друго водно животно. Силиконовите примамки и воблерите са отляти в такива форми. Клатушките имитират рибки. Хранещите се риби с охота сграбчват такива примамки. Но те няма да са много от полза когато рибите не се хранят.

   http://www.mepps.com/

   29
   продукти

   MG Special Carp

   MG Special Carp е румънски бранд, произвеждащ протеинови топчета, стръв и захранки за риболов на шаран!

   "През 2013 г. създадохме това, което сега е известно на всички като MG Special Carp. Гордея се с всичко, което съм постигнал и се радвам, че все още успявам да изпълня обещанието си да поддържам качеството на продуктите, които носят моето име, постоянно и превъзходно." - от създателя на марката.

   https://mgcarp.ro/

   5
   продукти

   Mitchell

   Легендата за Mitchell започва в градче наречено Avre, намиращо се в долината Cluses, Франция. В началото си Mitchell не са се занимавали въобще с производството на риболовни макари. През 1720 в градчето започва да се занимава с изработването на часовници. До 1848 градът вече е известен с престижното училище за изработване на часовници, основано с кралски декрет. Louis Carpano, един от първите завършили училището, става известен с качествените часовници, които е правил. Carpano заминава за Женева, където няколко години работи в техните часовникарски фабрики и вече напрупал още повече опит, се завръща в Carpano. Там той става партньор с Francois Jacottet, който притежава фабрика за производство на часовници. Четири години по-късно фабриката става собственост на Carpano. През 1902 г-н Carpano дава фабриката на своя племенник Constant Carpano. Производството на часовници продължава да просперира до Първата Световна война, когато фабриката е била използвана за прозводство на муниции. След войната производството се връща на части и механизми за часовници. След смърта на Constant Carpanoму през 1927 фабриката я поемат неговите наследници и неговият зет Charles Pons. Фабриката започва да произвежда по-широка гама от продукти. Освен часовниците вече се произвеждат и домакински уреди, въдици, макари и изкуствени примамки. Инженерите от "Maurice Jacquemin" и "Carpano & Pons" изобретяват макарата Mitchell такава, каквато я знаем и днес. Целта им е била да направят такава макара, която да не е просто обикновен контейнер за влакното, но с нея да може да се замята на големи дължини и при обирането на влакното да не се оплита. След две години изследвания през 1948, революционната макара Mitchell 300 се появява на бял свят. Г-н Pons кръщава макарата в чест на брат си Mitchel. След смърта на г-н Pons, Mitchell и Carpono & Pons се разделят. Mitchell набира скорост и достига до 12 000 макари производство на ден през 1970. За нещастие петролната криза и силната международна конкуренция в края на 70-те принуждават Mitchell да обяви банкрут през 1981 година. Philippe Blime взима компанията през 1982 с план за съживяване на бизнеса. Той се бори, използвайки вече утвърдилото се с качество и традиции име на Mitchell. За цел си е бил поставил да обнови производствената линия, да намали разходите, да увеличи дестрибуцията и търсене на нови разботки като едновременно с това да съблюдава традициите. През 1983 - 1984 силната международна конкуренция принуждава Mitchell да се обедини с "Pacific Rim". Макарите вече не се произвеждат във Франция, но контрола върху призводството остава да се следи от френските инженери. На 2-ри Януари 1990, Mitchell е погълната от Johnson Worldwide Associates. До този момент вече около 30 милиона макари "Mitchell 300s" са продадени по цял свят. Като една от най-известните фирми производител на рибарски макари Mitchell, те стават активни деятели в опазването на природата и обучението на младите хора. През 1987 Mitchell се вклучват в програма за опазване на реките във Франция. Те се включват с програма, наречена "1 franc per reel". Чрез тази програма те отделят от всяка продадена макара по един франк, за да финансират проекта. Mitchell също така подготвят учебни занятия за училищата, където на децата се е преподавало за речния и морския риболов. До 1990 50 училища от цяла Франция се включват в инициативата и обучават повече от 2000 млади хора по програмата на Mitchell. През 2000 година Mitchell, е купена от "Pure Fishing", като част от "JWA fishing products acquisition". В момента "Pure Fishing" притежава едни от най-признатите марки в света в сверата на призводството на риболовни тъкъми, а те са: Mitchell, Berkley, Abu Garcia и Fenwick.

   http://www.mitchell-fishing.co.uk/

   0
   продукти

   Okuma

   Okuma Fishing Tackle Co, LTD датира от 1986 г. като производител на въдици и макари със седалище в Тайван. Okuma се стреми да предостави най-доброто риболовно изживяване на всеки любител на риболова като създава най-добрите, леки и прецизни макари и въдици. Okuma доставя качествени и достъпни риболовни макари за различни видове риболов – шарански, спининг, фидер риболов и други. Във всички продукти са вложени надеждни и модерни материали, с които се постига един динамичен дизайн.

   Риболовните принадлежности марка Okuma са отличен избор за сладководен и соленоводен риболов. Както с напреднала технология, така и с над 31 години опит в производството на риболовно оборудване, Okuma предлага въдици и макари с отлично качество, за да отговори на изискванията на всеки клиент.

    

   Откъде идва името Okuma?

   С голямо тяло, набити крака, дълга муцуна, малки заоблени уши, огромни лапи и мощни нокти, те са катерачи, бегачи и плувци. Неизменна част от изкуствата и митовете на много култури, мечките са истинска сила на природата. Независимо дали става дума за кафявата мечка стояща край реката в търсене на сьомга и пъстърва или полярната мечка подлагана на най-тежките условия и лишения от храна за продължителни периоди от време и двата вида споделят необикновени качества - устойчивост и търпение, докато чакат подходящия момент да хванат плячката си.

   През 80-те години на миналия век пазарът на риболовни принадлежности е бил в застой и доминиран от само няколко производители. Това е криело потенциал с възможност за много нови бъдещи разработки и открития, които тепърва да се наложат на световния пазар. Една древна дейност изпълнявана от хората каквато е риболовът е можело да претърпи драстични промени. И така създателите на марката Okuma поставили въпроса: как може да вдъхновят и амбицират риболовците от цял свят? Отговорът бил: чрез трансформация. Това било постигнато чрез революционно риболовно оборудване. Знаели са, че това ще отнеме време и че трябва търпение и издръжливост, точно каквото е нужно на мечката, за да оцелее. Това е причината създателите на компанията да се спрат на името Okuma, което е японската дума за мечка. През 1986 година се основава Okuma.

   Пътят на Okuma от Тайван до световното признание като една от най-надеждните и доказали се риболовни марки.

   Първите години след създаването на Okuma през 1986 година се оказват най-трудните и предизвикателните пред компанията. След провал в налагането на марката на американския пазар през 1990 година компанията и нейните служители остават верни на себе си следвайки мотото никога да не се предават докато не постигнат някакъв напредък. В резултат на това през 1991 и 1992 година компанията установява своето присъствие на пазара за риболовни принадлежности в Хонконг и Китай последвано от Сингапур, Тайланд и Австралия. Марката Okuma започва да придобива популярност и признание сред риболовната общност по това време. Следва връщане към целта за налагане на марката на световния пазар, при което през 1992 година Okuma навлиза на европейския пазар и се завръща в САЩ през 1996 година. През 1998 г. компанията си поставя за цел да увеличи глобалните си продажби от 800 000 USD до 10 милиона USD. Тази цел е осъществена през 2002 година благодарение на неуморното преследване да се създават риболовни продукти от най-високо качество, които чрез ефективна комуникация от офиси в цял свят се предлагат на риболовците. Крайният резултат е признанието от страна на клиетите, които определят Okuma като една качествена и надеждна марка, на която могат да се доверят.

   След създаването на Okuma през 1986 година никой не е предполагал, че компанията може да остави толкова голям отпечатък върху световния риболовен бизнес. Въпреки това служителите са неуморни и с постоянство преследват своите цели. Фокусът върху научноизследователска и развойна дейност R&D (Research and Development) води до по-голям стандарт за качество, който изпраща компанияте сред най-добрите в риболовния бизнес. Всъщност, Okuma е една от малкото компании, които изпълняват едновременно научноизследователска и развойна дейност и произвеждат своята продукция. В резултат компанията успява да произвежда висококачествени риболовни принадлежности на достъпни цени. В Okuma вярват, че всички може да споделят общата си страст към риболова въпреки своите различия. Чрез съвместна работа и преследвайки общи цели компанията успява да разпространи своята визия за риболов по целия свят. Днес вече Okuma е една от трите най-добри риболовни марки в света.

   Okuma се стреми към съвършенство при създаването на своята продукция и постига това като произвежда сама предлаганите риболовни принадлежности. С контрол на качеството и производствoто компанията гарантира, че нейните продукти покриват най-високите стандарти за качество и посрещат нуждите и очакванията на всеки риболовец. Центровете за научноизследователска и развойна дейност на Okuma са разположени в стратегическа близост до производствената база и отдадените служители на компанията гарантират реализацията и непрекъснатото надграждане на всяка иновация. Всяка стъпка в производството направена от Okuma e стъпка към висококачествени продукти – от набавянето на най-добрите материали до безкомпромистното тестване на готовата продукция. Следвайки най-утвърдените производствени стандарти Okuma осигурява най-доброто риболовно оборудване.

   http://www.okumafishing.com/

   14
   продукти
   5
   продукти

   PONT

   “Натуралното е по-добро“е мотото и основата при създаването на продуктите на PONT.

   Вложените в тях естествени суровини и натурални аромати, са най-доброто, което можем да предложим на рибите.

   Подобрявайки не само аромата, но и вкуса на Вашата захранка, добавките на PONT ще направят риболова Ви по-успешен.

   1
   продукти

   Prologic

   УЛАВЯНЕТО НА ШАРАН Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ПРОСТО РИБОЛОВ, ТОВА Е СЪСТОЯНИЕ НА УМА

   И това състояние на духа изисква търпение, внимание към детайла, отдаденост и донякъде перфекционизъм – всичко това също е черта на екипа в Prologic. Ние живеем и дишаме шаранджийски риболов колкото нашите клиенти и сме изцяло посветени да им помогнем в стремежа им да уловят най-популярната сладководна риба в Европа. Независимо дали се насочвате към първия си шаран или нов личен рекорд, Prologic е марката, с която да се оборудвате с висококачествени, добре проектирани риболовни принадлежности, които ще ви оставят спомени за цял живот.

   Нашият фанатичен екип прекарва много часове на брега, измисляйки нови идеи, за да направи гамата на Prologic още по-пълна, както и начини, по които може да подобри съществуващите продукти, за да ви гарантира да се насладите на някои незабравими приключения при риболов на шаран. Може би най-значимото въведение в семейството на Prologic за 2021/2022 година е това на макарите за риболов на шаран с първокласно качество – дългоочаквано въведение с уникални функции, които означават, че можете да завършите кръга с вашето оборудване Prologic. Въпреки че това е водещото, има още много нови и вълнуващи продукти на Prologic. Разширихме нашата гама от бивита, багаж, продукти за грижа за шарани и готварски съдове – всички проектирани да работят в хармония заедно, за да гарантираме, че създавате специални спомени за риболов на шаран всеки път, когато сте на брега.

   Една от основните ни цели с всеки продукт, който правим под името Prologic, е да вдъхновяваме. Толкова много, че няколко от нашите гами продукти са кръстени именно на тази дума (Inspire). Културата за риболов на шаран е в кръвта ни и ние искаме да споделим тази страст с всички – независимо дали става дума за опитни риболовци или тези, които мислят да се пробват за първи път – Prologic е създаден за вдъхновяващи времена.

   http://www.prologicfishing.com/

   234
   продукти

   Rapala

   Във Финландия има място, където водите на езерото Paijanne бързо текът преминавайки през "поле" от обли камъни. Това място се нарича "Kalkkinen Rapids". Водата там е кристално чиста, небето е синьо, а въздуха е свеж и изпълнен с аромата на борова гора. Сякаш времето е спряло там. Векове наред финландците са идвали тук - да пият, да се къпят, да ловят риба. Днес те са все още източник на живот. Оттук именно започва историята на RAPALA. Lauri Rapala е роден през 1905 година в централна Финландия, земя с вечно зелени гори, осеяна с хиляди езера. Когато Lauri е бил на 7 години, той и майка му се местят в енорията "Asikkala", която се намира на около 100 км. от Хелзинки. Когато свещенникът ги е записвал в регистъра на енорията, забравя как е фамилията им и ги записва като Rapala. Това е името на селцето, в което живеели Lauri и майка му Mari. Преведено от финландски "rapala" означава - кал. Lauri започва работа почти веднага, по това време там е нямало училище. В началото на 20-те Lauri среща Elma Lappanen и през 1928 се жени за нея. Те отиват да живеят в съседното селце, при родителите на на жена му и живеят там до 1933. Във Финландия идват годините на оскъдицата. През тези години Lauri работи зимата като дървосекач, а през лятото като рибар или в някоя ферма. Ловейки Lauri използва мрежи за бялата риба, а за щука и костур той прави дълги линии с много куки, един вид като нашенския "комбайн". След това продавал рибата на близкия пазар. Времето, което Lauri прекарва във водата, му дава шанса да наблюдава природата и по-специално поведението на рибата. Тогава той стига до извода, че една изкуствена примамка (воблерът) би му помогнал да хваща повече риба, което от своя страна означава, че ще печели повече пари. Също така използването на изкуствената примамка ще доведе до икономия, поради факта, че няма да му се налага да купува стръв. И така Lauri започнал да дялка първия си воблер. Той работил усърдно, но първоначалният му опит не успял. Заедно с неговият приятел Akseli Soramaki и местеният отшелник Pylvalainen, който живеел на островче в средата на езерото Lauri наблюдавал поведението на ранената риба. Той продължава с експериментите си. Най-накрая използвайки обущарски нож, пила и шкурка Lauri оформя първият си успешен воблер, изработен от корк през 1936 година. Съседът му Tinfoil, който се занимавал с изработване на опаковки за сладкарски изделия, прави външното покритие на воблера. За да защити максимално воблера си от външните фактори, Lauri прави защитен слой от разтопени фотографски негативи. Моделът на този първи воблер съществува и до днес, той е с черен гръб, златен отстрани и с бял корем. Точно като бодливката от езерото Paijanne. Когато всичко било готово, Lauri замятал воблера си като закачал влакното на воблера си за палеца, за да не го изгуби. Той дотолкова е имитирал играта на бодливката, че щуката и пъстървата я атакували много стръвно. Използвайки тази примамка, Lauri понякога се прибирал с 300 кг. улов на ден. През 1939 избухва войната в Европа, кризата се изостря още повече. Lauri започва да прави повече воблери, за да може да лови повече риба. За целта той използва кората на боровите дървета. Собствениците на дъскорезниците много се учудват, когато Lauri им предлага да купи от тях кривите и негодни дървета, а още повече, когато го виждат как старателно премахва кората, а сърцевината я оставя. Когато СССР (по това време) нахлува във Финландия, Lauri отива в армията, за да защитава родината си. Когато Нацистка Германия обявява война срещу СССР, врагът се сменя и се оказва, че финландците се борят срещу нашествието на Германия. Внукът на Lauri - Jarmo Rapala разказва, че именно тогава воблерът получава едно от първите си признания. Lauri предизвиква приятелите си от войската, че може да улови повече риба с неговия воблер, отколкото те с динамит (тогава това е бил основен метод за снабдяване с риба). В крайна сметка той улавя 78 риби, а другите далеч по-малко. След 6 години служба във Финландската армия, Lauri се завръща в дома си. Интереса към примамката на Lauri от страна на други рибари след войната значително нараства. Роля за това изиграват и летните посещения от туристи на езерото Paijanne. Lauri даже се учудил, че всички изявявали желание да закупят от неговия воблер. През 1948 синовете на Lauri вече са млади мъже и той започва да ги обучава как да изработват воблера. Те от своя страна оправдават очакванията му и научават занаята. Синът му Ensio, ги правел толкова добре, че спечелил националната награда на занаятчиите. Супругата на Lauri Elma също се включила в семейния бизнес. Тя правела надписите върху кутийките, а понеже можела да чете, пише и смята, се грижела и за счетоводството. Синът му Ensio споделя за работата на баща си: "Това не беше престижна професия като дърводобива. Някои даже приказваха, че баща ми бил мързелив. Но той не се вслушваше в критиките, нито пък се ядосваше. Той просто си развиваше бизнеса. По късно, когато започва да работи с Normark, баща ми си спечелва респект, защото донася пари и нови работни места за селото.". За да бъде сигурен в играта на воблера, Lauri ги тества всички във вода. Нито един не отива за продажба преди да бъде одобрен от него. По ирония на съдбата, свещенникът, който забравил името на Lauri и майка му, се оказва собственик на фирмата, която се заема с направата на кутийките за воблерите. Именно той предлага на тях да пише - RAPALA. По това време семейният бизнес вече се е разрастнал, Lauri произвежда по 1000 воблера на година. Още интересни подробности за това как RAPALA става известен по света ще може да прочетете в историята на "Blue Fox" и на "Normark", с които ще съм готов в най-скоро време.

   http://www.rapala.com/

   188
   продукти
   12
   продукти

   Reins

   Reins е японски производител на висококачествени силиконови примамки, които са дългогодишен лидер на редица пазари по цял свят. Добиват изключителна популярност в Япония, заради успехите си в риболова на бас(американски костур) и микро силиконите си за нано джиг за риболов на сафрид, т. нар "aji fishing". В Европа са популярни с модели за джиг риболов на бяла риба и костур, а в Америка са един от наложените лидери като топ силикон за риболов на бас. Изключителните им продукти се отличават с ефективност, качество и процес на разработка и тестове от професионални риболовци. Всеки един силикон на японската марка Reins е ароматизиран, овкусен и осолен. В много от цветовете си са UV или Glow, а отделно имам многокомпонентни цветове, цветовата им гама е безкрайно богата и подходяща за риболова на всякакви хищници във различни условия.

   https://rein-jp.com/

   44
   продукти

   Ringers

   RІNGЕRЅ ĸaтo мapĸa ce cвъpзвa c ycпеxа нa pибoлoвнaтa cцeнa нa Ѕtеvе Rіngеr. Mapĸaтa RІNGЕRЅ e ceмeйнa ĸoмпaния и ce pъĸoвoди oт Фил Pингъp, бpaт нa Cтив, ĸoйтo зaeднo c бaщa им Джeф, cъщo пpeживявaт блecтящи ĸapиepи в cъcтeзaтeлният pибoлoв. Гaмaтa oт пeлeти и захранки Rіngеrѕ e oбшиpнa и изĸлючитeлнo paзpaбoтeнa зa pибoлoв нa шapaн и F1ѕ. Oт cъздaвaнeтo cи, Pингъpc paзшиpи аcopтимeнтa cи, c вĸлючвaнeтo нa зaxpaнĸи, тeчни aтpaĸтaнти, пeлeти, cмecи зa пacти и aĸcecoapи.

   Bcичĸи тeзи пpoдyĸти ca нacoчeни ĸъм pибoлoвeцa, ĸoйтo иcĸa дa пълни живapниĸa cи и дa cи дocтaвя иcтинcĸo yдoвoлcтвиe oт pибoлoвa.

   https://www.facebook.com/pages/category/Fishing-Store/Ringerbaits-405307476220661/

   12
   продукти

   RodioCraft

   Легендарната RODIO CRAFT е японска компания, която произвежда уникални клатушки за езерен и местен риболов на пъстърва. Пълен цикъл на производство в Япония, фино настроени размери и тегла, всичко това позволява да се води лъжицата с най-ниска скорост, ухапването на рибата следва при всякакви обстоятелства.

   Уникалната цветова гама, разработена съвместно с биолози, е създадена за всеки сезон от годината, за всяко време на деня, за специфичните особености на водоема. След преценка на водоема и условията, риболовецът лесно ще намери точно такова цветово решение, което ще направи неговата стръв победител.

   10
   продукти

   Salmo

   Компанията SALMO е създадена през 1991г. по време на големите политически промени обхванали Източна Европа и в частност Полша. Нейни основатели и собственици са Пьотр Пискорски и Радослав Заворски, двама дипломирани ихтиолози и ревностни любители на риболова. Общата им страст към риболова е била и продължава да бъде основен източник на вдъхновение и движеща сила за компанията. Няма друг производител на воблери в света, който опирайки се върху уменията си и любовта към риболова, същевременно е инвестирал и в професионални познания по морска биология. SALMO с право могат да се гордеят с качеството на изделията, напускащи завода. Всяка примамка е обект на многостепенен качествен контрол и индивидуално тестване. В компанията се изследват нови материали и технологии за производство, в преследване на общата цел: задоволяване на клиентите с продукт от най-високо качество. Не трябва да се забравяа и висококвалифицирания персонал на компанията, благодарение на който 90% от производството преминава през прецизна ръчна изработка. Всеки, който поне веднъж е пробвал SALMO, е разбрал, че държи в ръцете си уникална примамка. Това не са обикновени имитации, създадени да задоволяват прищевките на риболовци или колекционери. Воблерите на SALMO притежават магическа сила: продукти въплъщаващи в себе си опита и познанията на дизайнери и изследователи – специалисти по ихтиология. В разработване на новите модели SALMO черпят, също така, обратна информация предоставяна им ежедневно от хиляди риболовци по целия свят. А това няма как да не спомогне допълнително за успеха и добрия прием на една от най-стойностните марки за производство на изкуствени примамки.

   http://www.salmo.com.pl/

   35
   продукти
   1
   продукти

   Savage Gear

   Savage Gear е една от топ марките в риболова на спининг. Предлага богато разнообразие от примамки и аксесоари, които да придадат друг смисъл на Вашето риболовно изживяване.

   http://savage-gear.com/

   429
   продукти
   21
   продукти

   Sert

   Основана през 1944 година във Франция, фирмата `SERT` заема едно от челните места сред европейските производители и търговци на риболовни принадлежности (EFTTA). През първите години `SERT` осигурява доставките на бамбук от Япония за цялото западно крайбрежие.По-късно фирмата разработва собствени прототипи и технологии от стъклопласт в производството на въдиците.След преоткриването на карбона като най-съвременен, лек и еластичен материал французите изнасят производството с пълен контрол в Южна Корея, Китай, Тайван и Япония. Създатели на повечето продукти на `SERT` са най-известните френски имена в отделните дисциплини по спортен риболов: шаран, спининг, с изкуствена муха, морски, мачов. Днес `SERT` разполага с 5000 кв.м. площ, представляваща складова и офис база за риболовни принадлежности, където предлага гамата си от над 7000 артикула.

   http://www.sertfishing.com/

   0
   продукти

   Shakespeare

   William Shakespeare е мечтаел да направи риболова по-лесен и носещ по-голямо удоволствие на риболовеца. Той изработва макара, с помощта не е нужно да си помагаш с пръсти докато прибираш влакното. Като резултат през 1897-а той основава William Shakespeare Jr. Co. Като следващо подобрение на макарата си William Shakespeare добавя лека и прецизна спирачка, която предпазва от засечки. Тази макара я нарича "Shakespeare Wondereel" и тя става много популярна на пазара. По-късно компанията поема синът му Henry Shakespeare, който също изобретява макара, която става хит на пазара в Америка. Едно от значимите събития в риболова е появата на въдица от фибро стъкло. Заслугата за това е на Д-р Arthur M. Howald, който прави откритието си през 1946 година. Shakespeare инвестират 1 милион долара за разработката на въдица направена от фибро стъкло, в резултат на което на пазара излиза въдицата "Wonderod". През 1966 Shakespeare взимат под своето "крило" и компанията Pflueger Corp. Така те събират на едно място две от най-старите компании в риболовния бизнес.

   http://www.shakespeare-fishing.co.uk/

   0
   продукти

   Snowbee

   Snowbee (UK) Ltd е част International Snowbee Group, основана в Тайван през 1978 г. Британският клон на компанията притежава подкрепата на голяма интернационална група с офиси в Тайван, Сингапур, Нова Зеландия, Канада и САЩ, както и с производствени подразделения, базирани в Тайван, Китай, Корея и Великобритания. Важно е да се отбележи, че именно в Обединеното кралство е концентрирана цялостната проектантската и научно развойна дейност на компанията. Екипът от дизайнери е съставен изцяло от дългогодишни и опитни привърженици на мухарския риболов във всичките му аспекти – мхарски риболов на пъстърва с една ръка, риболов на сьомга с две ръце, както и мухарски морси риболов. Сред най-успешните продукти на компанията са комплексното оборудване и аксесоари за мухарски риболов, както и оригиналната гама PVC и неопренови гащиризони за газене и специализирано риболовно облекло.

   http://www.snowbee.co.uk/

   12
   продукти

   Tailwalk

   Tailwalk е създадена в Япония преди повече от 30 години, като преди малко повече от десет години компанията майка, създава марката Tailwalk, с цел производство на въдици за спининговите потребители. Изключителнa марка въдици за всеки вид риболов.

   Tailwalk разполагат с изключително богат асортимент въдици подходящи за риболов на костур, за риболов на кефал, както и за риболов на всички видове хищници по нашите водоеми. Но не се ограничава до тях, а предлага и редица модели за риболов в Гърция, както от брега, така и от лодка.

   http://tailwalk.jp/

   25
   продукти

   Trabucco

   Благодарение на опита и страстта на Роберто Трабуко, Trabucco International S.l.r. е лидер в производството и търговията с риболовни принадлежности още от първата година на създаването си в Италия през далечната 1986 г.

   Компанията се отличава с богат продуктов асортимент с високо качество и повишено внимание към детайла. Под бранда TRABUCCO ще откриете голямо разнообразие от въдици за всякакви риболовни стилове: директни телескопи, фидер въдици, мач и телемач въдици, болонези, спининг въдици, морски и сомски въдици, шаранджийски въдици, както и състезателни щеки. Trabucco предлага богат асортимент от риболовни макари, куки, изкуствени примамки, живарници, кепове, калъфи и чанти, всякакви риболовни аксесоари и риболовна екипировка.

   Особено място в продуктовата гама заемат риболовните влакна TRABUCCO, които са ненадминати с изключителното си качество и отлични технически характеристики. Като най-продавани и утвърдени са риболовните влакна TRABUCCO от сериите: Trabucco XPS (XPS Feeder, XPS Soft Feel, XPS Match Sinking, XPS Fluorocarbon и др.), Trabucco Super Elite (Super Elite T1 Camo Cast и др.), серията Trabucco S-Force (S-Force Match Sinking и др.).

   Trabucco International се утвърди като една от най-известните и водещи марки за риболовни принадлежности на европейския и световния пазар.

   http://www.trabucco.it/

   126
   продукти

   Ugly Duckling

   Историята на воблерите Ugly Duckling започва в края на 60-те години, когато като млад дизайнер, Александър Васелинович започва да създава примамки пригодени за любимите му реки. Опирайки се на риболовния си опит и страст, той започва да развива способностите си за изучаване на природата и по-специално поведението на рибите. След дълги години практикуване на риболов по целия свят, Александър разработва серия от оригинални примамки, както и технологичен цикъл за тяхното производство. Самото име на воблерите идва от една действителна случка свързана с бащата на Александър, Константин Васелинович. По време на един от многобройните му риболовни излети, както си стоял загледан в изумрудените буйни води на река Морача той се сетил, че носи в кутията си с такъми една от ранните саморъчно направени от сина му Александър примамки. След като я дал на приятеля си Яков да я пробва се оказало, че е доста резултатна и Яков започнал неочаквано да вади пъстърва след пъстърва от водата. Близо стоящ до него рибар, изумен от успеха му го питал на каква стръв лови? "На едно грозно патенце! " – отговорил му той и така се родило името. Днес, след нескончаеми изпитания, провеждани в пригодени за целта резервоари и в открити потоци и реки, в комбинация със задълбочени лабраторни проучвания, производителите с гордост застават зад всеки продукт, напускащ халета на компанията. И така не случайно как след повече от 30 години воблерите на Ugly Duckling достигат до клиенти по целия свят. Можете да чуете състезатели по риболов да говорят за тях от безкрайната шир на руските реки до канадските езера, скандинавските морета и заливите на САЩ. Предлагани в 15 различни цвята, те са пригодени за всякакви ситуации, атмосферни условия и бистрота на водата. С воблер Ugly Duckling, закачен на вашата въдица, ще се превърнете във виртуоз сред класни риболовци.

   http://www.uglyduckling.co.yu/

   0
   продукти
   9
   продукти

   YGK

   7
   продукти

   Zebco

   През 1949 компанията Zebco пуска на пазара първата спининг макара и променя историята на риболова в Америка. През 1984 на пазара се представя марката Quantum, което отново разтърсва американския пазар. Quantum бързо набират скорост и стават популярни сред риболовците. Те предлагат на пазара въдици и макари за спининг, бейткастинг. През последните години, Quantum инвестират милиони долари в производството на качествени риболовни такъми. Също така те отделят пари за опазване на водоемите и за обучение на младите риболовци.

   http://www.zebco-europe.net/

   0
   продукти

   Най - продавани

   Съгласие за събиране на рекламна информация