Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
    Категории

    0

      Научете повече за технологиите вложени в макарите на Savage Gear.

      Дата: 2021-12-03

       

      Представяме на Вашето внимание разяснения какво точно стои зад съкращенията и имената в новото поколение макари от Savage Gear:

      Graphite Reinforced Composite

      GRC  роторите и корпусите са изработени от супер здрав графитен композитен материал, който е проектиран да бъде издръжлив, лек и устойчив на корозия. Корпусите и роторите, изработени от този материал, са здрави, стабилни и изградени да издържат дълго време.

       

      Carbon Reinforced Composite

      CRC роторите и корпусите са изработени от карбон и са проектирани, за да предлагат ниско тегло и увеличена твърдост и сила. Този материал не се огъва лесно и може да се справи с екстремна сила по-добре от стандартните графитни материали.

       

       

      Корпусите на роторите от K-Alloy са изработени от изключително здрав и издръжлив алуминий – материал, който е не само лек, но и невероятно твърд. Тази твърдост означава, че те няма да се деформират при напрежение, предотвратявайки повреда на вътрешните части. Корпусите от K-Alloy са за превъзходна издръжливост и надеждност на макарата.

       

       

      BR-S - Braid Ready Spool

      С BR-S вече няма нужда да използвате монофиламент като подложка на вашите макари. Макарата е снабдена с гумена лента или гравирани каналчета, които спират хлъзгането на плетеното влакно при силно напрежение. Нищо не трябва да се изплъзва, когато вадите голяма риба.

       

      Vantage Spring System

      VSS осигурява много по-прецизно отклонение на натоварването в сравнение с традиционните винтови пружини, което позволява постоянно налягане и прогресия на натоварването по време на цялата сила на съпротивление. Това придава на макарата постоянна сила на теглене, което я прави много по-гладко и прецизно, дори и при най-взискателните обстоятелства.

       

      SW500 Coating

      Има много макари, които твърдят, че са устойчиви на солена вода, но колко от тях могат да се похвалят с 500 часа в резервоар, напръскан от солена вода, и да не показват признаци на корозия? Отговор: никакъв. С изключение на тези с нашето покритие SW500. Повечето макари на пазара се тестват само за 196 часа и едва ли някоя от тях би издържала на 500. Нашата нова технология за покритие може да се справи. Тя поставя нов стандарт в защитата от солена вода за риболовни макари.

       

      Aero Lip

      Aero Lip е проектиран да помогне на риболовците значително да увеличат разстоянието и точността на хвърлянето си. Специфичният, фино настроен ъгъл на шпулата позволява на линията да остави много по-малко триене при хвърляне, отколкото при стандартните макари.

       

      Dynamic Line Management

      Благодарение на активирането на удължено повдигане на макарата, DLM означава, че линията ще бъде перфектно разпределена по цялата шпула. Това е ключова характеристика на много съвременни макари и поддържа подобрена функция на изнизване, позволявайки на риболовците да правят по-дълги и по-точни замятания.

       

       

      Hydro Sealed Drag

      HS Drags разполагат с гумено уплътнение, което предпазва системата от проникване на вода. Това поддържа системата гладка, мощна и надеждна.

       

       

      Friction Control System 1

      Тази система за плъзгане използва омаслени, филцови шайби, които предлагат гладко и силно представяне.

       

      Friction Control System 2

      Тази авансова система използва шайби изработени от карбон - това предлага изключително гладко и по-мощно приплъзване, което придава и по-добър контрол върху отпускането и затягането на аванса.

       

      Friction Control System 3

      Шайбите, използвани в тази система за плъзгане, са направени в трислоен дизайн - един слой от фибростъкло плюс по един слой от карбонови влакна от двете му страни. Това придава на шайбите ненадмината твърдост, което води до изключително гладко и мощно спиране на рибите. Шайбите също могат да се преобръщат и да се използват от двете страни, което значително удължава живота им. Една от най-добрите системи за аванс, използвани в макарите Prologic.

       

       

      Dura Oil

      Патентовано масло, разработено специално за бранда, което предлага отлична защита на компонентите на макарата срещу корозия и износване. Dura Oil действа, като създава специален филм около обработените части, който ги предпазва от множество враждебни сили, включително щети, отломки, вода и износване.

       

       

      Dura Grease

      Нашата собствена грес, която е изцяло изработена по поръчка за нашите макари. За разлика от традиционните смазки за макари, Dura Grease работи постоянно при температури между -30 ° C до 160 ° C и предлага много по-добра лепкавост, като гарантира, че зъбните колела винаги са покрити със слой от тях, дори когато се допират. Това значително подобрява устойчивостта на корозия, гладкостта и прави вътрешността на макарата много по-издръжлива.

       

       

      Fixed Gear Construction (FGC)

      В макара с FGC зъбното колело е фиксирано директно към тялото на макарата. Това предлага изключително стабилно и гладко усещане, а също така значително удължава живота на макарата.  

       

       

      Torque Shift 1

      Зацепваща система с отливка за дълготрайна и издръжлива работа. Тя плавно и ефективно прехвърля мощност от дръжката директно към ротора на макарата.

      Torque Shift 2

      Зацепваща система с машинно нарязано алуминиево зъбно колело за максимална производителност и издръжливост. То плавно и ефективно прехвърля мощността от дръжката директно към ротора на макарата.

      Torque Shift 3

      Зацепваща система с машинно нарязано месингово зъбно колело зъбно колело за максимална производителност и издръжливост. То плавно и ефективно прехвърля мощността от дръжката директно към ротора на макарата.

       

       

       

       

       

      CCS Fast drag

      Бърз и прецизен аванс с карбонови шайби. Нещата се случват бързо, когато голяма риба е закачена, така че трябва да можете да реагирате възможно най -бързо. С нашия CCS-Fast Drag можете да преместите аванса си от напълно отворено до напълно затворено положение само за две пълни завъртания, което Ви дава пълен контрол върху това как ще си играете с рибата.

       

      TCS (Temperatured Control System) - температурна система за управление - Макарите с TCS имат вграден вентилатор, който в комбинация с титаниеви шайби помага за охлаждане на системата на аванса по време на употреба, намалявайки риска от прегряване на плъзгача. Когато плъзгачът прегрее, това може да повлияе на това колко добре функционира и също така значително да намали живота му, но с TCS поддържате хладно съпротивление и постоянна производителност. Тази система може да предложи намаляване на топлината до 30 % в сравнение с традиционно проектираните макари с метални шайби. При TCS прегряването е проблем от миналото.