Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
    Категории

    0

      Научете повече за технологиите при макарите за риболов на DAIWA!

      Дата: 2016-04-09

      Научете повече за технологиите при макарите за риболов на DAIWA!

      AirBail Design


      Иновативен дизайн нa бигела, който предотвъртява усукването на линията около дръжката на макарата. Бигела е от неръждаема стомана и е кух, с което се постига максимална здравина, при ниско тегло, а конструкцията осигурява гладко плъзгане и управление на линията.

       

      Anti-Backlash System (ABS)


      Шпула с обратен конус, което обезпечава равномерно движението на влакното и не позволява заплитане. Това позволява достигане на много по-голямо кастинг разстояние.

       

       

      Air Metal Body


      Тялото на макарата е изработено от магнезиева сплав, обработена по специална Аir Metal технология, което води до драстично намаляване на теглото, като в същото време макарите са напълно устойчиви срещу корозия. Това позволява макарата да се използва за морски риболов.

       

       

       

      Air Rotor


      Този ротор е разработен специално за макарите с маслен клапан ( Mag Sealed ) Той е 15% по-лек от конвенционалните ротори от същия материал и с по-нисък център на тежестта, което намалява вибрациите и подобрява ротационния баланс.

      Видео вижте тук!

       

      Automatic Tournament Drag (ATD)


      Това е технология, която Daiwa внедрява при спининговите макари за по-добра защита на линията. Тя осигурява плавно завъртане и постепенно ускорение при завъртане на макарата.

       

       

      CRBB Ball Bearings


      Защитени от корозия лагери, в които са уплътнени по начин, който не позволява попадане на фин пясък, кристали сол и други абразиви.

       

       

      Crosswrap


      Уникална система на Daiwa за кръстосъно навиване на влакното. Тази технология, предотвъртява уплитането на линията и позволява замятане на по-далечни дистанции.

       

      DIGIGEAR


      Високо технологична предавка на движението между водещото колело от свръх твърда сплав и бронзовият пиньон, за оптимизиране на скорост, мощност и издръжливост. Формата и повърхността на зъбите на зъбните колела позволяват извънредно гладко движение, малко съпротивление и изключителна дълготрайност.

       

      Real Four


      Tова е една интегрирана концепция на Daiwa, характерна за премиум моделите макари. Комбинация от технологии и материали, които гарантират надежността, лекотата и лесното боравене с макарата.

       

      Engine plate


      Това е технология, осигуряваща добро сцепление между предавките с помоща на специално разработени пластини, поставени от двете страни на тялото, които прилагат директен натиск.

       

      HardBodyZ


       

      Разработена от Daiwa метална сплав за тялото на макарите, от която се конструират много по-леки, точни и издръжливи макари.

       

      Infinite anti-reverse


      Infinite Anti-Reverse системата елимитира движението на дръжката назад, дори и при минимално натоварване на макарата.

       

       

      MagForce 3D


      Магнитната спирачна система MAGFORCE 3D предлага избор от разстояние, на което да са разположени магнитите, от магнитната бобина, което регулира спирачната сила. Можете да избирате от три степени:

      - MAX BRAVE

      - ALL ROUND

      - LONG CAST

       

      Видео вижте тук!

       

       

      MagForce Z


      Това е магнитна спирачна система, която се прилага в моментите, когато скоростта на въртене на шпулата е максимална.  Тя позволява въртенето на шпулата да започва бързо и да продължава дълго, но включвайки се в моментите на максимална скорост, да предпазва макарата и плавно да ограничава скоростта.

       

       

      Mag Sealed


      В основата на тази технология стои магнитно масло, разработено от НАСА, което съдържа много малки частици метален оксид и което променя своиствата си под въздействие на магнитно поле. Използвайки уникалните му своиства, инженерите на Daiwa са разработили макари, които са напълно защитени от въздействието на вода и малки частици прах. Магнитното масло образува тънък филм и под въздействие на магнитно поле молекулите на маслото променят формата си и маслото образува хидравлично уплътнение. Тази течна мембрана изолира перфектно, като в същото време триенето е минимално. По този начин макарата е защитена от корозия и в същото време от износване.

       

      Видео вижте тук!

       

      Quick Drag


      Quick Drag системата е стандарт при макарите на DAIWA от висок клас. Тази технология позволява бързо регулиране на аванса със завъртане само на половин оборот, което улеснява значително по време на риболов.

       

       

      Silent oscillation


      Специална конструкция на зъбните предавки, която позволява гладко и безшумно движение.

       

      T-WING System


      T-WING System e приложима в мултипликаторите на Daiwa. Движението на влакното се контролира от водач, който насочва и ограничава движението му, елиминирайки по този начин острите ъгли и триенето. TWS има две позиции за замятане и за навиване на влакното. Тази технология значително увеличава дистанцията на замятане и намалява триенето на влакното.

       

      Видео вижте тук!

       

      Twist Buster


      Тази технология на Daiwa намалява с 90 % риска от усукване на линията и намалява триенето между ролката и линията.

       

      Ultimate Tournament Drag - UTD


      Система от импрегнирани спирачни дискове, които са 30 пъти по- устойчиви от конвенционалните. Те са много по- ефективни и стабилни, като допълнително предимство е намаленото начално съпротивление на плъзгане.

       

      Zaion Body / Rotor


       

      Разработен от Daiwa материал, от който се произвежадат тялото и ротора на макарата. Той е много здрав, като в същото време е около 50 % по-лек от Алуминия.

       

      Видео вижте тук!

      Източник: Майсторски риболов ЕООД

      Нови Продукти