Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
  Категории

  0

   Вижте всички статии

   "Живите" силикони Fiiish Black Minnow част 2

   %%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

   И така... Да продължим там от където стигнахме в уводната статия за иновативната силиконова примамка Fiiish Black Minnow.

   Да продължим там от където стигнахме в уводната статия за иновативната силиконова примамка Fiiish Black Minnow. Да , това не е просто силикон в пакетче , а една готова примамка за риболов. Както когато си купите воблер вие получавате примамка готова за употреба ВЕДНАГА , то и тук това е точно така. Е, сега ще си спомните за доста интересния и отначало сложен монтаж на 3 -те компонента и… ами тук стигаме до пакетирането на примамките Fiiish Black Minnow. За да избегнат неудобството когато за първи път се докосвате до тази примамка , производителите и са направили интересно пакетиране наред със стандартното пакетиране по отделно на куки, глави и силикон.
   Тук е мястото да представим Fiiish Black Minnow Combo – готов за употреба силикон с монтирана кука и глава + още едно силиконово тяло в резерв.

    

    

   Отваряте опаковката , поставяте примамката на карабинката и сте готови да ловите риба. Трябва да отбележим, че поради спецификата на монтажа със скрита кука закачанията в подводни препятствия е почти немислима , което води до много по-дълъг риболов без опасност от късане, а когато това все пак се случи , то трябва да се знае ,че този силикон не замърсява природата и се разгражда без да нанася поражения както на природата така и на рибите.
   Това пакетиране дава възможност да тествате определен размер или грамаж и вид глава без да се налага да купувате пълният брой от всеки набор глави , куки и силикон.
   Тук е моментът да кажем ,че когато са пакетирани отделно един от друг, всеки елемент идва в здрава и удобна опаковка , но не се предлагат единични бройки от тях ( освен ако крайният търговец не реши да го направи).
   Куките и главите идват с еднаква бройка във всичките си размери и грамажи – 4 броя за куките и 2 броя за главите , като освен номер 1 -ви ( 7 см) , които има 4 броя в опаковката , всички останали размери силиконови тела са по 3 броя в пакет.
   До тук с монтирането , пакетирането и теорията.
   Идва време да поговорим това за което всеки рибар се интересува – кога, какво, къде и как лови тази силиконова примамка.
   Обръщайки бегъл поглед в Интернет разбираме ,че тази примамка едва ли не е била предназначена за морски риболов , а до нас има само някакъв гьол дето се мотаят чат пат костури , кефали и някоя финтирала многото тапи щука, а смятаме есента да търсим и бяла риба от лодка на някой голям язовир…
   Ами сега… ?

   Няма място за притеснение ????
   При навлизането на тази примамка в България да си призная честно и аз бях малко скептично настроен към това проектирана за морето примамка как би се понравила на рибите по нашите географски ширини , но пък нямаше как да не тествам толкова добре проектирана и изглеждаща великолепно примамка.
   И така, ще разгледаме уловимостта на Fiiish Black Minnow във всички възможни сезони и поведението и уловимостта на различни места и риби, защото само така ще можем да добием ясна представа до колко можем да и доверим скъпоценното си време близо до водата. Тук ще споделя моя практически опит при ловенето с Fiiish Black Minnow във сладководни реки и язовири на територията на опосканата ни родина.
   Да започваме ????
   Беше топъл октомврийски ден на опосканият тогава яз. Пясъчник където стартираха тестовете на Fiiish Black Minnow 7 см с надеждата да се излъже някой и друг костур.
   Е, това което се случи беше един от най-запомнящите ми се риболови до този момент..
   За краткият излет от 5 часа само на този силикон реализирах 8 бели риби и над 20 костура , като за сравнение колегата с каяка до мен имаше в пъти по-малко не само риба , но и удари на силиконите , които ползваше тогава.
   Ето го и видеото от онзи прекрасен слънчев ден на начални тестове на силикона.
   Използвах глава от 3 грама на дълбочина до 4 метра и 6 грама глава на дълбочини 5 – 8 метра

   От този ден нататък присъствието на тази примамка в кутиите ми нарасна многократно , а успешните ми излети се умножиха в пъти.
   Каква беше успешната тактика наред с това ,че силиконът провокира множество атаки дори само със вида си?
   Всеки , който е ловил със силикон знае за 2 -та основни начина за водене на силикон – с навиване на влакното с макарата с паузи и с придърпване с върха с последващо обиране на влакното като съществуват и доста комбинации между тях… Е, този силикон работи прекрасно и при 2 -те и дори на равномерно водене без паузи. Малкият на глед размер провокира както малки костури така и дву килограмови бели риби, а притесненията от скритата в тялото кука много бързо бяха разсеяни от перфектните закачания на рибите. Тук е мястото да отбележим невероятните морски куки , които се използват – уникално остри и здрави , те ви дават сигурност в борбата дори с трофеен екземпляр.

    

   Целта на теста е постигната – силиконът се справи безупречно със 2 -та най-търсени хищника през есента. Но, дали пък мястото не е определящо и само там да работи?Следващият тест се проведе в плитчините на яз. Копринка , като целта бяха костурите и някоя и друга дребна щукичка. Резултатите отново бяха поразителни и затвърждаваха мнението ми ,че този път съм попаднал на нещо настина изключително. Ето колко лесно и бързо се сглобяват 3 -те части на тази силиконова примамка и какво следва веднага след това ????

   А ето и близо 5 минутно видео в което нагледно се вижда уловимостта на тази изключителна примамка – Fiiish Black Minnow номер 1 глава 3 грама и цвят зелен.

    

   Повече информация, съвети и резултати от риболова със силикони Fiish може да откриете в част 3 и част 4 от материалите подготвени от spinning365.com

   Източник на статията spinning365.com

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари