"Живите" силикони Fiiish Black Minnow част 1 - MegaFishing.BG - Онлайн магазин за Вашия риболов
Безплатна доставка над 49.99лв до офис на ЕКОНТ до 5кг
  Филтри

  "Живите" силикони Fiiish Black Minnow част 1

  Дата: 21 Сеп 2019

  Живият силикон Fiiish Black Minnow.*

  Силиконът, който промени изцяло усещането за риболов с меки примамки.

  Иновациите в риболова в момента са толкова малко въпреки ,че всяка една компания претендира всеки един сезон ,че е променила едва ли не изцяло светът на риболова. Но, повечето промени опират до заигавка с козметични промени във формата или цвета – това в силиконовите примамки става доста лесно и много фирми залагат на тази изпитана тактика – и тя носи успех. Но, нито една фирма не предложи завършено решение в силиконовия риболов – една изцяло готова примамка, която да събере в себе си съвкупността на 3 -те компонента – „глава“ , „кука“ и „силиконово тяло“ , без които риболовът с меки примамки е немислим. И тук идва мястото на изключително иновативният силикон Fiiish , който предоставя на модерния спинингист перфектното съчетание на 3 -те компонента във вариации, които покриват практически всички диапазони на силиконовия риболов – от почти хоризонталната проводка над тревите до изследването на морските дълбини.
  Какво пък е толкова иновативното на този силикон ще попитате ВИЕ?

  Всеки докоснал се за първи път до силиконът на Fiiish е учуден от неговата мекота и пластичност съчетана с наглед стандартното оцветяване… До тук нищо чак толкова странно – да му слагаме някаква глава и да го тестваме.
  И тук идва иновацията, която дава нова насока на силиконовите монтажи – всяка от дължините има точно определени глави, с точно определена форма и тежест. Но това не е всичко – в зависимост от това как ловим и на каква дълбочина търсим рибите захващането към главата е изместено от носа към задната ѝ част.
  Ловите в плитки и обрасли с трева участъци – за вас е главата Shallow, която е проектирана именно за хоризонтално и бързо водене.

  Искате глава която максимално бързо да свали вашият силикон на над 25 – 30 м и да използвате методът помпене от лодка – главата с наименование Deep отговаря напълно на това и придава съвсем различно поведение на силикона, от която и да е друга глава.

  Не всеки размер притежава и от 4 -те вида глави, което идва да ни каже, че разработчиците много ясно са очертали кой размер как може да се използва и къде.

  Тук идва да споменем ,че Fiiish Black Minnow е в цели 6 размера – от 7 до 20 см, които странно са наименувани просто с номера. Странностите приключват, когато потърсите глава и кука за този номер и забележите, че те също са маркирани със същото число. Хитро, а?
  Така няма да се чудите кое с кое си пасва и коя глава за кой силикон е предназначена.
  Добре, имаме 3 -те части – и какво чак толкова има иновативно в това – руснаците от много години използват чебурашка, кука и силикон?

   

  Снимка 1 ( показва монтирането на главата към силикона)

  На горната картинка в слайдове е показан уникалния монтаж на главата към силикона, за да се стигне до крайната цел – силиконова рибка изгледаща точно като естествена такава без неестествено голяма или малка глава или опашка. Всичко в този монтаж е насочено към максимално сходство с жива рибка и мога да кажа, че е постигнато до съвършенство.
  До тук добре – имаме глава и тяло, но къде да забием куката? И как?
  Съвършенството няма да е такова ако не е изпипан всеки детайл и куката не се вписва идеално в цялата концепция.

  Снимка 2 ( закрепяне на куката към главата и тялото)

  Нали помните странната извивка в края на главата – на Снимка 2 – слайд B , при вече сложена глава към тялото е показано как се слага и куката. В интерес на истината първоначално монтажът изглежда доста труден, но само след няколко монтирани куки ще разберете колко интуитивно е всичко. И така… На картинка C куката е поставена, но… изненада, та тя се движи свободно почти от единия край до другия на главата. Да, това е още едно от новостите в този невероятен монтаж – това, че между главата и куката няма твърда връзка позволява на силиконът да извършва лъкатушещи движения без да се преобръща и накланя както е при шарнирният монтаж между чебурашка и кука и спомага още веднъж да се приближи като цяло до истински живата жертва на хищникa, който ние търсим.

  И така свързахме 3-те елемента, но куката просто си виси и сега ще изпонадупчим силиконът докато намерим къде точно да излезне от него, така че да не се накриви и сбръчка като другите ни монтажи, а с този дори прекалено мек силикон това си е равносилно на самоубииство…
  Е, тук идва мястото на това наистина да докажем, че има защо да наречем този монтаж перфектен…. Нали си спомняте, че на всеки пакет с куки, глави и силикон имаше еднакво обозначение, което показваше, че те са създадени един за друг?
  На всеки един силикон в близост до опашката, погледнат през процепът отдолу се забелязва дупка (Снимка 2, картинка D) … да сигурно вече се досещате – точно там трябва да пробие силиконът точният размер кука, за да се получи перфектната сплав от глава, кука и силикон.
  Следното видео показва стъпките чрез който да сглобите вашата нова силиконова страст.

  И ето го крайният резултат – една перфектна силиконова примамка, която не само изглежда като рибка, но и се движи като такава и най-важното за нас рибарите – лови всякакви хищници, на всякакви места.

  Край на част 1.

  Следва продължение...

   

  *Статия на spinning365

  Остави мнение/коментар

  Код за сигурност
  • Все още няма коментари
  Върни До Горе