Добавка за захранка Меласа PONT. - Megafishing.bg
Безплатна доставка над 49.99лв до офис на ЕКОНТ до 5кг
  Филтри

  Добавка за захранка Меласа PONT.

  Дата: 16 Окт 2017

  автор и производител: Пламен Петров

   

  Здравейте, приятели на Риболова!
  Поради доста запитвания във връзка с използването на меласата като добавка за риболов, сметнах за нужно да напиша няколко реда за произхода, състава и начина и на използване. Приятно четене:)


  Меласата е течна маса с консистенция на гъст, вискозен сироп. Думата „меласа“ е с френски произход и означава сироп с характерен черен цвят. Всъщност цветът е кафяв, а не черен. Меласата за риболов за първи път е започнала да се използва в европейските страни, както и на „Острова“. Постепенно тя се превръща в една от най-добрите добавки при риболов. Производителите на захранки също се възползват от нея най-вече заради състава ѝ и количеството ценни вещества, които съдържа. Специалистите твърдят, че с нейна помощ риболовеца може да повлияе на поведението на рибите в тяхното местообитание. В България меласата се предлага от доста време на известни чужди марки, но не е разпространена масово сред риболовците, може би защото просто не знаят как да я използват.


  Основната част от меласата се състои от въглехидрати и амиди. Тези компоненти Ви позволяват да получите голямо количество енергия от всеки продукт и да го използвате за храна за всяко създание на планетата. Във всеки случай меласата се смята за един от най-добрите енергетици в света. След като се използва за риболов, рибата получава бързо сила и се появява все по-голямо чувство за глад, което я кара да яде все повече и повече. Десет процента от меласата се състои от пепел. Този елемент се използва като слабително средство за риби и други живи организми. Пепелта кара рибата често да се пречиства и отново да се храни. Важно свойство на меласата е, че се разтваря лесно във вода и разпространявайки специфичната си миризма, привлича голям брой риби. Меласата е и доста сладка, което я прави любима добавка за всички шаранови риби, особено за платиката. Трябва да се знае, че меласата прави захранката по лепкава и инертна помагайки ни да селектираме по едри риби. Добавена към захранката ни за река ще ни помогне да задържим рибите на захраненото място, като предотвратява лесното отмиване на частиците на захранката надолу по течението.
   

  На пазара в момента под марката „PONT” се предлагат следните разновидности меласа:

  • Натурална , със естествен сладък аромат (700 гр.)
  • Карамел , със силен аромат на карамел и горена захар (700 гр.)
  • Ванилия, със силен аромат на ванилия (700 гр.)
  • Мед, със силен аромат на мед (700 гр.)

   

  Препоръчителната дозировка е 100 гр. меласа на 1 кг суха захранка, която може да бъде добавена както към водата за разбъркване, така и директно към сухата храна.
  Наслука:)

   

  Остави мнение/коментар

  Код за сигурност
  • Все още няма коментари

  Най - продавани

  Куки Guru Feeder Special LWGF

  Куки Guru Feeder Special LWGF

  -10%
  Цена:4.23лв.
  Каталожна цена:4.70лв.
  Макара Ryobi Ecusima

  Макара Ryobi Ecusima

  -20%
  Цена:57.36лв.
  Каталожна цена:71.70лв.

  Върни До Горе