Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
  Категории

  0

   Вижте всички статии

   Топ технологиите в макарите SHIMANO

   Топ технологиите в макарите SHIMANO

   Shimano X-SHIP

   Специално разработена система на предавката от множество елементи които увеличават силата и мощта. Посредством по-големия диаметър и централното разположение на основното зъбно колело и предавката, от дръжката към ротора на макарата се прехвърля по голяма мощ. Предавката от своя страна се поддържа от два ролкови Shimano ARB лагера за допълнителна стабилност.

    

   Shimano X-PROTECT

   Специална изградена структура от няколко зъба с добавена смазка между вторите два, предотвратява навлизането на вода между ротора и тялото на макарата, и при водещата ролка. Едновременно с това се елиминира съпротивлението при триенето между тези два елемента.

    

    

   Shimano MICROMODULE II

   Най-напредналият дизайн за изглаждане повърхността на зъбите, микромодулният механизъм, разработен от уникалната технология за производство на Shimano. Разгледахме дизайна на зъбите и зъбните колела при всяка повърхност, преследвайки идеалната форма, намаляване на шума и гладкото движение на предавките.

    

    

   Shimano HAGANE BODY

   Корпуса на макарата е изработен от алуминиево магнезиева сплав посредством технология за студено щанцоване. Чрез използването на тази технология се постига много висока твърдост и удароустойчивост на тялото. Елиминират се предпоставките за огъване или деформиране на корпуса, което от своя страна води до по-прецизната работа на механизмите и барабана.

    

    

   Shimano HAGANE GEAR

   Основното зъбно колело e изработено от едно цяло парче метална сплав, посредсвом технологията на Shimano HAGANE за студено формоване, без допълнителна обработка.Това осигурява гладкост, здравина, лекота и сила в самото сърце на макарата. Елементите изработени по тази технология се отличават с изключителна дълготрайност.

    

    

   Shimano SILENTDRIVE

   Основният дизайн на цялото тяло и частите, свързани с движението, се преразглеждат един по един, като изцяло се елиминират фините разхлабвания, празнини, шейкове между частите и детайлите. Целевите области за подобрение включват задвижващо зъбно колело, червячен вал, шпилка на червячния вал, зъбно колело на червячния вал и така нататък. Гладко въртене в ново измерение, навиване с тишина.

    

    

   Shimano Magnum Light Rotor

   Олекотен магнум ротор с асиметрично разположени елементи, осигуряваши плавно и балансирано въртене. Намалена инерцията на въртене чрез намаляване теглото на ролката и изтъняване оптимално стените на ротора, без да се губи здравина.

    

   Shimano Long stroke spool

   Издължената форма на шпулата и скосените ръбове, подобряват с 4% полетното разстояние. Макарата може да достави примамката там, където никога не е достигала.

    

    

   Shimano ІNFІNІТY Drive

   Сиcтeмa пoзвoлявaщa c дo 26% пo-лecнo въpтeнe нa дpъжĸaтa пpи гoлeми нaтoвapвaния!

    

   Shimano ІNFІNІТY Xross

   Предлага по-дълъг живот на предавките от този на макарите с HAGANE GEAR. Това Ви дава повече издръжливост и сигурност.

    

   Shimano ІNFІNІТY Loop

   Супер бавна осцилационна система с подобрено навиване на влакното. Това намалява до минимум триенето на влакното при кастинг, подобрявайки разстоянието, на което хвърляте.

    

   НЕАТ ЅІNК DRАG

   Нoвa aвaнcoвa cиcтeмa, ĸoятo oптимизиpa "oтдeлянeтo" нa тoплинa пpи пpoдължитeлнa бopбa c гoлeми pиби.

    

   Shimano Duracross

   DuraCross осигурява гладко и надеждно съпротивление с невероятна издръжливост. Създадена да повиши общата издръжливост, тази революционна шайба за плъзгане включва авангардни материали, изтъкани в уникален модел в сравнение с конвенционалните шайби. Без да се жертва усещането за плавно съпротивление, този нов материал е повече от 10 пъти по-издръжлив за подобрена производителност на съпротивление.

    

   Shimano Opening System

   Ново проектиран механизъм за отваряне и затваряне на бигела. Широк ъгъл на отваряне и механизъм предотвратяващ самозатваряне по време на замятане.

    

   Shimano G Free Body

   Технологията G Free Body е разработена за изместване на центъра на тежестта на макарата по-близо до пръта. Чрез преместване на центъра на тежестта по-близо до позицията на ръката на риболовеца, G Free Body помага за намаляване на умората и подобряване на комфорта при замятане.

    

   Shimano CI4+

   CI4+ е усъвършенствана версия на оригиналния CI4 материал. Тази високотехнична сплав, богата на въглерод е 2,5 пъти по-твърда от CI4 и се използва за да се постигне още по-ниско тегло, без да има загуба на здравина.

    

   Shimano One Piece Bail

   Еднокомпонентният бигел позволява на линията да се движи безпрепятствено до ролковият водач. Неговият безконечен дизайн намалява триенето и редуцира заплитанията, а също така предотвратява прорязването.

    

   Shimano Aero Wrap II

   Тази двускоростна система на задвижване на шпулата във вертикална посока наслоява намотките от влакнотом чрез кръстосване. Това не допуска слепване на намотките една в друга и позволява лесното им изнизване при замятане. Aero Wrap II макарите използват патентован дизайн на червячната предавка, за да придвижат шпулата нагоре бързо, a надолу бавно, за да навият линията по точен модел, намалявайки триенето и давайки по-плавна и по-дълга способност за замятане.

    

   Shimano Propulsion

   Най-очевидният компонент, отговорен за постигането на далечно замятане - водещият ръб на шпулата. Чрез десетки хиляди тестове на замятане и компютърни симулации бива установено, че този нов подобрен дизайн на водещият ръб на шпулата осигурява по-големи разстояния на хвърляне, сравнен със стандартния дизайн, като същевременно предотвратява образуването на големи фрикции на влакното, водещи до голямо триене във водачите.

    

   Shimano Rigid Support Drag

   Чрез укрепване на опората на шпулата към главния вал, колебанията ѝ по време на плъзгане се потискат, което позволява плавно подаване на плъзгане дори при голямо натоварване.

    

   Shimano Cross Carbon Drag

   Този материал за авансовата система осигурява по-широк диапазон от регулиране на спирачното усилие на макарата и едновременно с това - най-плавното плъзгане на аванса, постигaно в макарите на Shimano.

    

   Shimano S-ARB

   Тези лагери са преминали през същия процес като лагерите A-RB, но имат щитове от двете страни, които намаляват възможността сол или пясък да възпрепятстват въртенето на лагера.

    

   Остави мнение/коментар

   Код за сигурност
    Все още няма коментари

   Нови Продукти

   Най - продавани

   Съгласие за събиране на рекламна информация