Дата: 15 Окт 2016
След като сте направили отличен риболов на Ципура с някои успешен воблер или друга примамка, е време да вземете решение как да я приготвите, така че удоволствието от риболовния излет да продължи и в къщи.
Предлагаме Ви следната изпитана рецепта за Ципура приготвена на фурна с аромат на лайм, босилек и чесън:
Продукти:
- 2 ципури
- 2 връзки босилек
- 3 лайма
- 6 скилидки чесън
- 1/2 връзка мащерка
- сол
- смлян черен пипер
- 1 жълтък
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 200 С.
- Ципурата се измива, почиства се и се подсушава.
- Овкусява се отвън и отвътре със сол и черен пипер.
- Всяка риба се поставя върху голям лист хартия за печене.
- Равномерно се разпределят стръковете босилек, мащерка, необелените, но смачкани скилидки чесън и нарязаните на кръгчета лайм.
- Краят на хартията се намазва с жълтък и се залепва.
- Така увитите риби се поставят в огнеупорна тава.
- Ароматната ципура с лайм се пече 20-25 минути.
- Разпределя се в чинии и се поднася с гарнитура по желание.
Време за подготовка: 10мин; Време за приготвяне: 25мин; Порции: 4бр
Все още няма коментари
Остави мнение/коментар