Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
    Категории

    0

      Вижте всички статии

      Ароматна Ципура с Лайм

      Ароматна Ципура с Лайм

      След като сте направили отличен риболов на Ципура с някои успешен воблер или друга примамка, е време да вземете решение как да я приготвите, така че удоволствието от риболовния излет да продължи и в къщи.

      Предлагаме Ви следната изпитана рецепта за Ципура приготвена на фурна с аромат на лайм, босилек и чесън:

      Продукти:

      • 2 ципури
      • 2 връзки босилек
      • 3 лайма
      • 6 скилидки чесън
      • 1/2 връзка мащерка
      • сол
      • смлян черен пипер
      • 1 жълтък

      Приготвяне:

      • Фурната се загрява на 200 С.
      • Ципурата се измива, почиства се и се подсушава.
      • Овкусява се отвън и отвътре със сол и черен пипер.
      • Всяка риба се поставя върху голям лист хартия за печене.
      • Равномерно се разпределят стръковете босилек, мащерка, необелените, но смачкани скилидки чесън и нарязаните на кръгчета лайм.
      • Краят на хартията се намазва с жълтък и се залепва.
      • Така увитите риби се поставят в огнеупорна тава.
      • Ароматната ципура с лайм се пече 20-25 минути.
      • Разпределя се в чинии и се поднася с гарнитура по желание.

      Време за подготовка: 10мин;  Време за приготвяне: 25мин;  Порции: 4бр

      Остави мнение/коментар

      Код за сигурност
        Все още няма коментари

      Нови Продукти